Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Ruutua, tähtiä ja palloja


 Uusitun keittiömme yksi ongelmakohta on edelleen ollut mäntyinen pirttipöytä, joka ei oikein istu muuhun sisustukseen. Suunnitelmissa on hankkia valkoinen, neliönmuotoinen ruokapöytä, koska mahdumme nytkin koko perhe hädin tuskin saman pöydän ääreen. Pöydän hankinta on jäänyt vaiheeseen, mutta heti kun sopiva ilmestyy kohdalle, se saa uuden kodin meiltä.


Luultavasti ainakin yksi penkki tulee jäämään (mahdollisesti valkoiseksi maalattuna tai muuten vähän inhimillisemmäksi naamioituna), sillä keittiömme on kuusihenkiselle perheelle ihan liian pieni. Penkki siis vie vähemmän tilaa, vaikkei visuaalisesti kyllä silmää miellytäkään.



Mäntyisen pöydän onnistuin naamioimaan Ikeasta ostetun vahakankaan alle. Nyt keittiön yleisilme on jotenkin rauhallisempi jälleen, mutta näitä kuvia katsellessa tuli mieleeni, että mahtaisiko olla liikaa samassa huoneessa eri kuviota: ruutua, palloa, tähtimattoa. Sinällään levottomuus ei haittaa, lapsiperheen sisustushan voi olla vähän leikkisäkin, mutta luultavasti verhojen ripustusnauhat vaihtuvat toisenlaisiin.

Syöttötuolikin edelleen keittiön nurkassa yksinäisenä kyhjöttää, vaikkei sitä tällä hetkellä meillä kukaan käytäkään ja vaikka käyttäisikin, niin se ei pöydän ympärille edes mahtuisi. Astianpesukoneen kylkeen kiinnitetyllä reelinkitangolla ei ole mitään käytännön funktiota, mutta siihen saa kivasti roikkumaan milloin mitäkin. Nyt siitä roikkuu peltiset kirjain- ja numerosabluunat, jotka meillä toimivat kattilan alusina. Varsinaiseen käyttötarkoitukseensa ne eivät oikein sopineetkaan tai sitten en vain osannut käyttää niitä.




Olen yrittänyt hillitä pääsiäisinnostustani, mutta eteisen lipaston päälle pääsi jo pääsiäisnoita ja Ekan aikoinaan päiväkodissa askartelema peikkokivi. Tänäkin pääsiäisenä taidetaan Herkun kanssa viettää juhlapyhät kaksin eli luvalla sanoen saankin viettää pääsiäistä lasten kanssa vähän etukäteen.  

Edit: Niin ja arvatkaa kuinka kävi niille narsisseille, jotka laitoin etupihan kukkalaatikoihin? No ne yllättäen jäätyivät. En ymmärrä miksi, kun ulkonahan oli toissayönä vain -15 astetta pakkasta. Sisällä olevat narsissit kärsivät liiallisen veden saannista, kasvoivat yhdessä yössä metrin mittaisiksi ja aamulla löytyivät katkenneinä. Meillä ei näköjään selviä mikään viherkasvi elossa, paitsi ruusut kyllä nykyisin.

2 kommenttia:

  1. Täh! Ai eikö narsissit muka kestäkään julmia pakkasia?? :DD
    Mulla on ainakin hyastintin varret vielä elossa, vika postauksen kuvissa näkyy, pöydän päällä!

    Ei oo mitään palloja koskaan liikaa, mutta näen jo sieluni silmin tuossa tosiaan valkoisen pöydän :P Se olisi upee!

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista