Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pikkuvappua

Uusioperheessä tarvitaan välillä (aina) luovia ratkaisuja. Esimerkiksi juhlapyhiä ainakin meidän lapset viettävät suunnilleen vuorotellen molemmissa kodeissaan. Kaltaiseni juhlapyhäfriikki haluaa kuitenkin juhlia kaikkia mahdollisia kissanristiäisiä ja jakaa sen ilon lastenkin kanssa. Siispä vietimme eilen pikkuvappua; puhaltelimme lasten kanssa ilmapalloja ja grillattiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vapputori oli pakko jättää väliin, koska se olisi voinut tuottaa lapsille pettymyksen.

Tänä vuonna tein muuten ensimmäistä kertaa munkit pikaversiona. Taikina on älyttömän helppo tehdä. Siihen ei laiteta lainkaan hiivaa, vaan ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan heti. Taikina jäi kylläkin aika löysäksi, mutta paistaessa pysyi hyvin kasassa. Näitä teen jatkossa aina. Olen aina vihannut hiivaa. Ja kohottamista. Ja läsähtäneitä palloja.


Vähän epämuodostuneita niistä tuli, mutta sitäkin parempi maultaan. Puutarhahommat jäi meiltä syksyllä vähän vaiheeseen, joten niitä jatkettiin nyt uudella innolla. Haravointi on kyllä joka kevät ihan parasta (in my dreams).

 Ostin Hollolan Säästötalo Robinhoodin halvennuksesta yllä näkyvän ihanan peltisen laatikon puutarhatyökaluille. Aiemmin kuljettelin niitä paikasta toiseen tuossa punaisessa ämpärissä, mutta se oli vähän epäkäytännöllistä, koska samaan ämpäriin päätyivät myös rikkaruohot.


Terassin kalustaminen jäi vielä vaiheeseen, koska valkoiset ulkokalusteet huutavat uutta maalipintaa. Myös pehmusteet pitäisi uusia ja tilasinkin kangasta niiden päällystämistä varten. Oi ihana kevät ja ulkohommat. Olen ihan liekeissä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti