Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 23. lokakuuta 2014

Olohuoneen lattia maalattu

 En tiedä mikä ihmeen inspiraatio meihin iski, kun etuterassin valmistumisen jälkeen päätettiin yhtäkkiä tyhjentää olohuone ja maalata lattia. Muutenhan ajatus oli mitä mahtavin ja alkuperäisen suunnitelmanmukainen. Olosuhteet eivät ehkä olleet kaikkein otollisimmat syksyiseen maalausurakkaan; suhteellinen kosteus oli muutamaa keskipäivän tuntia lukuunottamatta 100% eikä lämpötilakaan kovin mairitteleva ollut. Aurinkoisia päiviä sentään oli muutama.


 Maalasimme lattian siis syyskuun lopulla. Maaliksi valikoitui kuitenkin Betolux, vaikka olin harkinnut käytettäväksi myös pellavaöljymaaleja ym. Paikallinen maalikauppias kuitenkin vakuutti, että Betolux antaa lapsiperheeseen parhaimman kestävyyden ja myös kuivuu nopeiten. Lattia oli päällemaalattavissa jo samana iltana ja käyttöönottokuiva viikon kuluessa. Paitsi, että.. Ne maalausolosuhteet.. Voimakkaan kosteuden ja alhaisen lämpötilan vuoksi, olohuoneemme oli kalustamaton ja käyttämätön tasan neljä viikkoa, minkä jälkeen aloin oireilla kuin seinähullu ja päätin, että nyt ne mööpelit yksinkertaisesti kannetaan sinne olohuoneeseen.


Maalausurakka itsessään sujui lopulta oikean tekniikan löydyttyä jouhevasti. Maalasimme lattian ensimmäisen kerran keskiviikko päivänä ja toisen kerran torstai aamuna. Kolmas maalikerros olisi varmasti parantanut lopputulosta entisestään, mutta yksinkertaisesti emme ehtineet/ jaksaneet kolmatta kertaa lattiaa käsitellä. Olimme varanneet koko perheelle tilapäismajoituksen sukulaisten nurkista ja hotellista. Talossa ei missään nimessä olisi voinut oleskella voimakkaan hajun vuoksi. Olohuoneestamme on myös käynti jokaiseen makuuhuoneeseemme eli viiden pienen lapsen kanssa hengailu pelkästään eteisessä, keittiössä ja kylpytiloissa olisi saattanut olla hieman ankeaa.


 Lopputulokseen olemme kyllä tyytyväisiä. Olohuoneen sisustukseen olen kaivannut selkeyttä, raikkautta ja valkoista ja näitä kaikkia olen saanut. Nyt lattioilla on vielä repertuaari kaikkein värikkäimpiä räsymattoja, joilla on tarkoitus suojata lattiaa huonekalujen painon aiheuttamilta jäljiltä. Vastapainoksi oli pakko sisustaa olohuonetta muutenkin mummola-tyyliin, mutta jatkossa huone varmaan kokee pienee valkaistumisen myös tekstiilien osalta. Tai ei voi tietää..


 Remonttiprojekteilla on aina taipumus levitä. Nyt kun olohuone ja keittiö ovat valmiita, niin ensimmäisenä remontoitu eteinen alkaa tuntua taas jotenkin tunkkaiselta, sekaiselta ja pliisulta. Seuraavaksi meidän on kuitenkin keskityttävä säilytystilojen tekemiseen, koska viiden lapsen ja kahden aikuisen tavaroille tarvitaan ihan mielettömästi tilaa, vaikka kuinka minimalisti olisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti