Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 3. lokakuuta 2014

Vaahteranlehtiköynnös

Lokakuussa kaikenlainen tuunausinto puhkeaa kukkaan. Edellisvuoden tapaan aion koristella uutta patiota ja muuta etupihaa hiljalleen Halloween-teeman mukaisesti. Viimeisimpänä ideana tein etuterassin kaidetta koristamaan köynnöksen, joka on valmistettu vaahteranlehdistä. Samalla idealla olen nähnyt tehtävän myös ovikransseja.



 Köynnökseen ja kranssiin löytyy useita ohjeita monestakin blogista, mutta itse toteutin tämän seuraavasti

1. Keräsin muovikassillisen vaahteranlehtiä pihalta. Tähän voi orjuuttaa myös lapset. Tosin meidän 4-vuotiaan jäljiltä muovikassi oli täynnä myös koivun- ja tammenlehtiä. Lehtien menekkiä oli vaikea arvioida etukäteen, mutta se muovikassillinen riitti tähän köynnökseen ja aikaa keräämiseen meni ihan max. puoli tuntia.

2. Kaivoin askartelulaatikosta esiin rautalangan pätkän. Käyttämäni lanka oli hieman liian heppoista, mutta en jaksanut lähteä tähän hätään vahvempaa hankkimaan. Kranssista ja köynnöksestähän voi siis luonnollisesti tehdä niin pitkän tai lyhyen kuin itse haluaa.

3. Monessa ohjeessa neuvottiin ottamaan nuo lehtien varret pois, mutta jotenkin ajattelin, että ne olisi tuossa ihan kivat. Lisäksi pääsyy niiden jättämiseen oli se, että halusin saada köynnöksen valmiiksi ennen vauvan heräämistä päiväunilta ja varsien irroittamiseen olisi mennyt melko pitkä aika.

4. Otin muutaman lehden nipun ja ujutin rautalangan nipusta läpi. Aluksi koitin saada lehdet pysymään suunnilleen samoin päin eli että varret osoittaisivat samaan suuntaan. Koska se ei oikein onnistunut, koitin saada varsia muodostamaan spiraalimaisen muodon. Kummassakaan asennossa lehdet eivät suostuneet pysymään, joten annoin niiden hakeutua luonnolliseen positioonsa.

5. Kun kaikki lehden oli ujutettu rautalankaan kiinni, vein koko köynnöksen ulos ja kiinnitin sen etuterassin kaiteeseen köynnösmäisesti.



 Seuraavana yönä, kun unettomuus jälleen vaivasi, pohdin, olisiko kuitenkin ollut järkevämpää kiinnittää köynnös kaiteen etuosaan eli jättää kiertämättä kaiteeseen. Saatan vielä siis kohentaa sen asentoa.

Lopuksi kiinnittääkseni köynnöksen vielä hieman tukevammin kaiteeseen, kiedoin sen ympärille Tarjoustalon pilipali-ulkovalot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti