Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. joulukuuta 2014

Ekologinen (ja ekonominen?) joululahja

Lahjojen ostamisen sijaan olemme jo monena vuonna tehneet sukulaisille ja ystäville herkkukorit tai vastaavat. Tänä vuonna päädyimme pieniin lahjakasseihin, joiden sisällä on pientä jouluun liittyvää. En koskaan ole ollut kovin innostunut turhanpäiväisen tavaran omistamisesta tai lahjoittamisesta muille. Kaikilla on jo kaikkea, joten olen panostanut hankkimaan joulumuistoksi jotain sellaista, mille oikeasti on tarvetta varmaan jokaisessa kodissa.

Aiempina vuosina olen leiponut, mutta tänä vuonna voimat saati aika eivät ole siihen riittäneet, joten lahjakassit hankittiin sisältöineen kaupasta.

Lapsille hyödynsin uusimmasta Talo&Koti -lehdestä lainattua ideaa, jota tuunasin hieman: pieneen Minigrip-pussiin kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta ja piparminttuinen karkkikeppi. Pussin kylkeen sopiva teksti, jossa kehoitetaan lisäämään pussin sisältö maidon sekaan. Valmista minttukaakaota nautittavaksi, tadaa!

Aikuisille vastaavanlainen pussi, jossa oli glögin maustamiseen tarpeet; rusinoita manteleita ja kanelitanko. Lisäksi laitoin pussiin joulun kestosuosikkia, suklaata, kauniit palasaippuat, jouluteetä ja servettejä. Kaikki pussin "osaset" tulevat käyttöön, eikä mitään tarvitse jättää nurkkiin pyörimään. Halutessaan pussiin voisi laittaa jonkun "kestomuiston" esimerkiksi joulukuusenkoristeen, jolle olisi myös oikeasti käyttöä vuodesta toiseen. Siältöä valitessa vain oma mielikuvitus on rajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti