Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulu 2014

Vietimme ihanan perhejoulun siskoni luona Naantalissa. Olimme Herkun kanssa muutama vuosi sitten tehneet periaatepäätöksen, että viettäisimme kaikki joulut kotona; Ydinperheissäkin voi olla vaikea revetä moneen paikkaan, saati sitten uusperheissä. Emme halunneet myöskään, että kukaan lapsistamme tuntisi oloaan ulkopuoliseksi. Kaikki periaatteet on kuitenkin tehty rikottaviksi ja loppujen lopuksi viihdyimme kaikki mainiosti.




 Isosiskoni tytöistä toinen soittaa viulua ja toinen harrastaa balettia. Pikkusiskoni oli löytänyt heille aivan uskomattoman ihanat joulukuusenkoristeet Tallinnasta.


 Jouluaattona kävimme kuulemassa Naantalissa joulurauhanjulistuksen, jonka jälkeen söimme perinteisen jouluruuan. Joulupukki kävi illansuussa ja ilmeisesti oltiin kaikki oltu melko kilttejä, kun lahjoja tuli tänäkin vuonna ihan runsaasti. Paluumatkalla oli vaikea mahtua autoon kaikkien lelujen kanssa.



 Laitan joulumenun ylös vielä tännekin. Luultavasti ruokalajit mukailevat monen muunkin suomalaisperheen joulupöytään. Menumme oli kuitenkin todella onnistunut, joten ensi jouluna voin täältä varmistaa, että samat herkut löytyvät pöydästä ensi jouluna myös.

JOULUMENU 2014           

Alkuruoka
Graavilohi
Kylmäsavulohi
Lohikatkarapuhyytelö
Silli
Mäti ja smetana
Lihahyytelö
Patee + Karpalokastike
Liharulla
Kalkkuna leikkele
Kananmunia
Lihapullia
Rosolli+vaahto
Perunat
Saaristolaisleipää
Karjalanpiirakoita 

Pääruoka
Perunalaatikko
Porkkanalaatikko
Lanttulaatikko
Joulukinkku+Konjakkisinappi 


Jälkiruoka
Crème Brûlée
Karpalo Parfee

Kahvi, Glögi, Tee + konjakki/likööri
Joulupulla
Pikkuleipiä
Joulutorttuja

Viinejä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti