Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. toukokuuta 2013

Kevätkiireitä

Niitä on meillä ollut. Siis kevätkiireitä. Koko toukokuu on ollut kiireinen, eikä kalenterin mukaan tule ihan heti vielä helpottamaan. Kun lumet sulivat, niin remontin painopiste siirtyi ulos; viime kesänä aloitettu talon maalaus täytyy viedä loppuun, piha oli talven jäljiltä kuin yhtä suurta kompostia, sokkelin reunukset täytyisi uusia ja ettei ulkohommat vaan pääsisi loppumaan, niin saimme Herkun kanssa kuningasajatuksen rakentaa pihasauna. Eihän se ole mies eikä mikään, joka ei pihasaunassa sauno. Siispä puita kaatamaan.


 Eipähän ole vapaa-ajanvietto-ongelmia. Puut on kyllä onneksi jo tehty ja ollaan siirrytty talon maalaus -projektiin. Innokkaana ja keskeneräisyyteen kyllästyneenä laadin ulkoremontti suunnitelmankin. Sen mukaan maalaus täytyisi saattaa päätökseen ensi viikon aikana. Ei mahdotonta, mutta ei kyllä helppoakaan. Saa nähdä kuinka käy.

Löysin muuten aivan ihastuttavan maalaisleipä -reseptin Voikukkapellosta. Älyttömän helppoa ja hyvää! Tällä reseptillä teen tästä lähtien leipää aina
-7dl jauhoja
-2tl suolaa
-1tl kuivahiivaa
-3dl kädenlämpöistä vettä

Kuivat ainekset sekaisin, vesi sekaan, vaivataan sekaisin. Peitetään kulho kelmulla ja annetaan kohota 12-18 tuntia. Lisätään jauhoja, pyöritetään palloksi ja annetaan levätä kelmuun käärittynä vielä puoli tuntia. Lämmitetään uuni 225 asteeseen ja jo lämmityksen ajaksi laitetaan uunipata uuniin. Laitetaan taikinapallo pataan ja paistetaan uunissa puoli tuntia kansi päällä ja vartti ilman kantta. Uuh, mikä ihana leipä! Jopa meidänkaltaisten suolan suurkuluttajien makuun tosin hieman liian suolaista tuli ainakin ekalla kerralla. Pitkän kohotusajan vuoksi taikina haisi seuraavana aamuna etäisesti kiljulle ja Herkku suhtautui laitokseen aika epäilevästi. Lopputulos oli kuitenkin huikea. Kokeile ihmeessä!

Joku aika sitten löysin kirpputorilta kaksi ihanaa vuokaa; suorakulmion ja ovaalin muotoiset. Toiseen oli pakko kokeilla mustikkapiirakkaa pitkästä aikaa. Pohjana perusmurotaikina ja täytteenä mustikkaa, vaniljajogurttia, kananmunaa ja sokeria.
Ihanaa, kesä tulee kohisten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti