Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappu-tunnelmia

 Vappu sujui perinteistä perinteisimmissä tunnelmissa, hyytävässä säässä. Nyt on tuloksena järkyttävä räkätauti. Ah, tätä Suomen epävakaista kevättä.

 Lasten kanssa koristeltiin Vappua varten jo hyvissä ajoin sillä seurauksella, että aattona lähes kaikki ilmapallot olivat jo menettäneet kimmoisuutensa ja serpentiinitkin oienneet. Hui hai, tärkeintä onkin se juhlapyhän odotus.


Jännityksellä teimme itse simaa tänäkin vuonna ja jopa omaksi ihmetykseksi onnistuimme melko hyvin. Kuten kuvasta näkyy, olen viipaloinut aina kaksi sitruunaa keitetyn veden joukkoon ja antanut sokerin ja hiivan kanssa muhia vuorokauden, kunnes olen litkun siivilöinyt ja pullottanut. Sain kuitenkin jälkikäteen hyvän vinkin käyttää pelkästään raastetun kuoren ja hedelmälihan tuomaan simaan makua, jättäen tuon kitkerän valkoisen osan kokonaan pois. Tätä testaan heti ensi Vappuna, jos vielä muistan.


Meillä Vapun paras herkku, tippaleipä, ei maistu itseni lisäksi kellekään muulle, joten saan aivan rauhassa nauttia tuosta ihanuudesta. Muut syököön munkkeja.

Tämä päivä muutoin on mennyt synnytyskassia pakkaillessa. Vappuaattona oli tasan viisi viikkoa laskettuun aikaan, mutta toiveissa olisi saada uusin tulokas hieman etuajassa. Olo alkaa olla jo tukala, erityisesti öisin ja jatkuva flunssa alkaa jo väsyttää. Sitten vauvan synnyttyähän ei toki väsytä yhtään, että sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti