Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 3. tammikuuta 2013

Eteinen valmis!

Siis mieletöntä hei tässä meidän remonttitahdissamme, että eteisen remontti valmistui muutamassa kuukaudessa. Oikeastaan muutamassa päivässä. Eteinen on siinä mielessä ärsyttävä huone remontoida, että siellähän ei kukaan koskaan hengaile. Eli sen remontointi on ikäänkuin turhanpäiväistä. Kuitenkin eteinen on portti muuhun asuntoon ja ensivaikutelma koko muusta kodista. Parhaat vieraat saapuvat ja lähtevät tietysti aina takaovesta, mutta ainakin Jehovan todistajat tulevat huomaamaan eron seuraavan kerran käydessään "En ehdi nyt juttelemaan, mutta voitte jättää sen Vartiotornin siihen E-TEI-SEEN!".

Tässä kuitenkin ennen -kuvia eteisestämme






Ja siis tuon mäntypaneelin kehittäjän voisi kyllä lähettää johonkin rangaistuslaitokseen miettimään tekosiaan. Ongelmia eteisessämme oli nimenomaan yleinen tunnelma, värimaailma ja osittain materiaalitkin. Nelilapsisessa perheessä myöskään säilytystilaa ei ole koskaan tarpeeksi ja eteisessämmekin on aika minimaaliset mahdollisuudet vaatteiden säilytykseen. Lattialämmityksestä osa meni talvikuukausina hukkaan (jääpuikoista räystäillä päätellen), joten myös lisäeristämiselle oli tarvetta. Hyvänä puolena on koko; lapsia on tilaa riisua ja pukea 16 kertaa päivän aikana ja nykyisin, kun Suomessa on ainoastaan heinä- ja elokuussa (jos silloinkaan) siedettävä ilmasto, on märillä ulkovaatteilla myös tilaa kuivua lattialla.

Tässä kuvia työvaiheista


Kauniista mäntypaneelikatosta halusin valkoisen ja helpoin tapa toteuttaa se oli laittaa MDF-paneelia tilalle tai oikeastaan päälle. Samalla katto lisäeristettiin Finnfoamilla, minkä seuraksena katto madaltui noin 6cm. Puolipaneeleista halusin myös kiiltävän valkoiset. En halua maalin alta yhtään näkyvän mäntyistä paneelia, joten maalasimme seinät kahteen kertaan Tikkurilan Helmi -pohjamaalilla ja kahteen kertaan Tikkurilan Helmi kiiltävä -kalustemaalilla. Lopputulos on mielestäni loistava.

Tässä jälkeen kuvia











Lattia on edelleen sama vanha klinkkeri-lattia. Väri ei miellytä, mutta muuten lattia on hyväkuntoinen, joten päätimme olla vaihtamatta sitä. Samoin tapetti säilyi ennallaan, sillä jollain omituisella tavalla se mielestäni näyttää ihan kivalta. Ehkä se on niin ruma, että se on jopa hieno? Taidan mennä juomaan lasillisen punaviiniä uuteen eteiseen..

-Riina-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti