Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. tammikuuta 2014

Olohuoneen suunnittelua

Olohuoneemmehan näyttää jo melko kivalta verrattuna lähtötilanteeseen. Nyt onkin hyvä hetki pitää väliarvio siitä, mitä on tehty ja mitä on vielä edessä.

Lähtötilanne

Kuvassa vietetään Tytön 1-vuotissynttäreitä. Olimme juuri muuttaneet ja kantaneet tavaramme talossa jo olleiden tavaroiden sekaan. Olohuoneen seinillä oli vanha, likaisen värinen tapetti, joka oli liimattu seiniin. Koivuparketti on hyväkuntoisenakin ruma ja meillä se oli lisäksi erittäin huonokuntoinen. Olohuoneen ja makuuhuoneen välissä oli rikkinäinen taiteovi ja kaikki koristelistat olivat mäntyä. Siis tarvitseeko enää kertoa enempää.

Muutaman kuukauden asuttuamme olohuone alkoi näyttää hieman inhimillisemmältä, mutta ei läheskään vielä omannäköiseltä. Kahden kodin tavarat oli tuupattu yhteen ja huonekalua sekä muuta tavaraa oli vaikka muille jakaa. Suuriin muutoksiin ei vielä ollut resursseja, sillä pohdimme edelleen vaihtoehtoa talon myymiselle.

Välivaihe



Tyylikäs taiteovi ja mäntyiset listat edelleen paikoillaan. Pintoihin ei olla vielä koskettu myynti-ajatusta silmällä pitäen. Stailausta on koitettu tehdä pelkillä huonekaluilla, mutta melko heikolla menestyksellä kuitenkin. Ahdasta on ja aika rumaakin. Kuvissa vilahtelee muuten myös eteinen, joka joutui muutoskohteeksi ensimmäisenä.

Nyt ollaan päästy toiseen välivaiheeseen. Suurin muutos on jo tapahtunut, mutta loppusilaus vielä puuttuu. Katsellessani näitä ennen-kuvia en voi sanoa olevani muuta kuin tyytyväinen, vaikka paljon on vielä tehtävääkin. Nyt tila tuntuu suuremmalta ja olohuoneessa mahtuu hengittämään.

Seuraavaksi pieni kooste, mitä tullaan vielä tekemään.

 Kuvassa makuuhuoneen ja olohuoneen lattiat. Makuuhuoneisiin, eteiseen ja keittiöön asensimme harmaan antiikkitammi-laminaatin. Jossain vaiheessa aioimme vaihtaa olohuoneen koivuparketin samaiseen laminaattiin, mutta puulattian vaihto laminaattiin olisi saattanut olla jossain määrin järjen köyhyyttä. Tällä hetkellä siis on tarkoitus maalata lattia kiiltävän valkoiseksi. Homma on osoittautunut suunniteltua hankalammaksi lähinnä ajankohdan vuoksi. Nelilapsisessa perheessä meininkiä riittää lähes jokaiselle päivälle. Lapsemme viettävät tosin toisinaan useampia päiviäkin toisissa kodeissaan, mutta nuo lapsettomat ajat olemme toistaiseksi pyhittäneet matkustelulle tai muuten vaan kotona chillailulle. Ehkä sitten kesällä lattian maalaaminen on helpompi järjestää.

 Maalausurakan aloitettuamme raahasimme kaikki huonekalut pois ja siirsimme ruskean Expedit-kirjahyllyn pikkuisten huoneeseen. Olohuoneeseen olemme suunnitelleet hankkivamme toisenlaisen säilytysjärjestelmän, mutta vaihtoehtoja on edelleen muutama. Lisäksi lattian maalaamiseen asti, olemme pyrkineet olla hankkimatta mitään uutta, koska kaikki romut täytyy kuitenkin siirtää tieltä pois. Siispä kaikenlainen irtain säilyy toistaiseksi näissä laatikoissa, joista saikin pinoamalla ihan kivan kokonaisuuden. Spraylla värjätyssä korissa on kaikki torkkupeitot, jotka ainakin iltaisin ovat kovassa käytössä.

 Sohva on ehkä lähdössä, ehkä jäämässä. Iso ja syvä divaanilla varustettu sohva vie paljon tilaa, emmekä mahdu koko perhe siihen yhtä aikaa pötköttämään. Väri ei myöskään enää oikein innosta, vaan pikemminkin iso, musta möykky vie lopunkin valon pimeänä vuodenaikana. Tumma väri on kuitenkin myös plussaa, kuten pestävät päällisetkin, joihin on jo oksennettu ah, niin monta kertaa. Punaviinitahroista puhumattakaan. Sohvan taustaseinälle olen suunnitellut Ikean Lack-hyllyä kolmeen tasoon, mutta en ole tästäkään hankinnasta vielä ihan varma, joten toteutus vielä odotelkoon vuoroaan.

 Telkkatason virkaa toimittaa eteisen vanhat kenkätelineet, jotka saivat väistyä kenkäkaappien tieltä. Päätyseinä on edelleen tapettia vailla, vaikka moneen kertaan on pikkusiskon kanssa ollut tapetointitreffitkin sovittuna. Herkun kanssa yritetään vältellä yhteisiä tapetointihetkiä, koska jostain syystä ne toimivat meillä tosi tehokkaasti riidankylväjinä :)

Ikkunanpoka on kulkenut edestakaisin ja päätynyt lopulta olohuoneen nurkkaan ja sen päällä komeilee edelleen kehystämätön hääkuvamme. Tuohon päätyseinälle olen suunnitellut myös Ikean korkeakiiltoisia kaappeja, jotka toisivat paitsi säilytystilaa, niin toimisivat myös tasona telkkarille. Tällöin olohuoneen värimaailma muuttuisi jälleen astetta  yhdenmukaisemmaksi.

Koristelistoja ja sähköpistokkeiden suojia puuttuu myös sieltä täältä. Olohuoneen ja makuuhuoneen välinen taiteovi sai myös lähtöpassit ja tilalle odotellaan lasiruudullista pariovea. Olohuoneen valaistus on myös hieman ongelmallinen ja suunnittelinkin katon madallusta ja panelointia, jolloin vanhan ja uuden katon väliin saisi kulkemaan uudet sähkösysteemit (kuinka ammatillista kieltä) ja yleisvalaistusta saataisiin paremmaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti