Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. tammikuuta 2014

Turhat romut pois asap!

Vuoden vaihduttua on hyvä hetki raivata nurkista pois kaikki ylimääräinen. Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt noudattaa periaatetta, etten hanki enää mitään, mitä en oikeasti tarvitse ja se mitä tarvitsen olkoon oikeasti jotain laadukasta ja kestävää, mikä kestää jos ei läpi elämän, niin aika kauan kuitenkin. Parin päivän ajan, olen käynyt nurkkia läpi ja kasannut pois lähtevää tavaraa kasoihin eri puolelle taloa. Samalla olen tuntenut myös sieluni ihan selkeästi puhdistuvan ja tänä aamuna herätessäni tunsin ensimmäisen kerran kevät-innostuksen rinnassa. Kesä tulee!


Uskoisin pärjääväni jatkossa ilman lukion vanhoja kirjoja. Ja ihmetteleekö joku, miksi tämä kirjapino on meidän vessassa? No siksi, että olohuoneen maalausurakan alettua raahasimme kaikki ylimääräiset huonekalut pois olohuoneesta ja esimerkiksi kirjat päätyivät säilytykseen vessaan. Ja sieltä ne päätyvät seuraavaksi kierrätykseen. Kirpputoripöytää en jaksa alkaa puuhailemaan, koska olen todennut tässä viime aikoina, ettei sen urakoiminen ole vaivan arvoista. Siispä jatkossa kannatan Fidaa, Uffia, Kiertokapulaa ja muita mahdollisia tahoja, jotka tarjoavat uusiokäyttöä vanhalle romulleni.

Joskus taannoin iso kirjahylly täynnä kirjoja oli mielestäni tosi kiva juttu, mutta lasten syntymän jälkeen olen huomannut, etten juurikaan jaksa keskittyä kirjojen lukuun. Myös DVD:t päätyvät kierrätykseen, koska Netflixin kaltaisista paikoista saa nykyisin kaiken tarvittavan siltä saralta, eikä enää ole tarvetta hamstrata materiaa kotiin.

Lastenhuoneet ovat onneksi hyvässä kuosissa, sillä aina kun rakkauden hedelmämme lähtevät toisiin koteihinsa, teen rajuja siivousoperaatioita heidän huoneisiinsa. Kahden lapsen jakaessa huoneensa, on erityisen tärkeää, että lelujen määrä pysyy kohtuuden rajoissa. Muutenkin yritän suosia minimalismia myös tässä leluasiassa. Lapset eivät kyllä aina ole samaa mieltä.

Huomenna alan suunnittelemaan olohuoneen remonttia toteutusvaiheeseen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja nyt alkaa kyllästyttää jälleen tämä keskeneräisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti