Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäistuuninkia

Pääsiäinen ja tuunaus eivät nyt sinänsä liity mitenkään toisiinsa, paitsi ehkä siten, että uusin tuunaus tapahtui sattumalta pääsiäisenä. Ensinnäkin pitkäperjantaina vietimme Herkun synttäreitä ja itselleni tyypillisesti suunnitelmat synttäreistä olivat korkealentoiset. Toteutus kuitenkin jäi vakavan PMS-oireilun vuoksi melko vaatimattomaksi. Hyvän osan perjantaista vietinkin sängyssä maaten ja miettien elämän syntyjä syviä ja totesin masentuvani pelkästä ajatuksesta, että kaikki kaupat on kiinni jne.

Sitten kuitenkin päätin, että, damn it, nyt on aika juhlia Herkun syntymää ja Jeesuksen kuolemaa ja päätin leipoa vesirokosta kärsivän Tokan kanssa synttärikakun. Taikinaa on aina pakko tehdä ainakin puolitoista kertaisesti, koska..


Suklaakakkutaikinaan tuli muun muassa 200g sulatettua taloussuklaata ja saman verran voisulaa. Päälle vielä sulatettua valkosuklaata..mmm..


Kokonaisesta kakusta oli vaikea saada hyvää kuvaa, oli sen sen verran juosten kusten kokoonkyhätty, mutta poikkileikkauskuva näyttää kohtalaiselta. Hampaissa rapisevat sydännonparellit jätän kyllä seuraavalla kerralla pois.

Joku aika sitten kävin myös pitkästä aikaa Jumbossa ostamassa vanhanaikaisen Dymon eli sen, jolla saa tehtyä kohokirjoitustarroja. Uumamaa, kun on lähtenyt vähän sen suhteen mopo käsistä. Kaikki mahdolliset säilyketölkit, tonnikalapurkit ja lastenruokapurkit päätyvät pesukoneen kautta kuivauskaappiin odottamaan uusiokäyttötehtäväänsä. Ja niitä muuten kertyy aika paljon..


 Pumpulipuikkoja ei voi säilyttää muualla kuin vanhassa tonnikalapurkissa! Ja jos purkin kyljessä ei olisi tekstiä, niin eihän kukaan arvaisi, mitä siinä pidetään. Joku aika sitten ostin paikallisesta Lidlistä kaksi valmista Creme Bruleeta jälikiruoaksi ja niitä syödessä totesin, että a) en tykkää Creme Bruleesta (ainakaan Lidlin valmisversiosta) ja b) niistä lasipurkeista saisi aivan mahtavat yksityiskohdat vaikka johonkin. Siitä sitten Herkkua hoputtamaan: "Syö nopeasti! Syö nopeasti! Mun täytyy päästä tiskaamaan!" Ja siitä sitten keittiöön loppuillaksi suunnittelemaan ja tuunamaan lasipurkkeja. Ja voi kuinka kätevät niistä tuli vessan hyllylle, niihin mahtuu kerralla ainakin kaksi (ja korkeintaan kolme) hiushärpäkettä.



2 kommenttia:

  1. Nam ku tekis mieli tota kakkua. Nii harmittaa että mä en oo mikään leipuri. Osaisin kyl ehkä jonkunäköisen kakun vääntääkin, mutta se aloittaminen näyttää olevan niin ylitsepääsemättömän vaikea.
    Helpompi käydä nakertamaan niitä kaupan keksejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupan keksithän on just hyviä. Paitsi jotkut köyhät Marie-keksit, tosin syön kyllä niitäkin hädän hetkellä. Itse tulee tehtyä se virhe, että leivon aika usein, kun lapsille "täytyy-tarjota-makuelämyksiä", mutta sitten komennan lapset heti Salkkareiden jälkeen nukkumaan ja syön itse kaiken. Lopulta ihmettelen, miksi olen lihonnut, vaikken edes koskaan syö mitään hyvää..

      Poista