Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. joulukuuta 2012

Ihana Hauho!

Tänään käväistiin Hauholla Hawu Joulu tapahtumassa katsomassa joulupukkia. Hauhotalossa oli mahtavat myyjäiset ja sain inspiraation muun muassa uusien pehmosydänten tekemiseen, joita meillä tosin on jo liikaa, mutta ei valkoisina. Pehmosydämet on meillä esillä ainoastaan joulukuun ajan, koska punaisena ne on vähän liian jouluisia olemaan esillä ympäri vuoden. Liinavaatekaappiin on kertynyt vanhoja pitsireunaisia lakanoita, sillä jossain vaiheessa sain inspiraation tehdä niistä laskosverhoja. Kahdet verhot sain aikaiseksi keittiöön, joten materiaalia on vielä runsaasti jäljellä. Ehkä niistä tulee tulevaisuudessa kasa pehmosydämiä.

Meidän lapset rakastavat riisipuuroa ja sitä on meillä tarjollakin silloin tällöin ympäri vuoden. Litran maitoon tehdystä riisipuurosta jää kuitenkin aina ärsyttävän kokoinen nökäre ylimääräistä puuroa. Sitä on liian vähän tehdäkseni karjalanpiirakoita, mutta aivan liikaa heittääkseni roskiin. Siispä päätin kokeilla Ahvenanmaan pannukakkua, minkä resepti oli syöpynyt etäisesti aivojen syövereihin. Lopputulos oli mahtava ja niin hyvää, että lapset söivät pellillisen yhdessä hujauksessa.

Kuvassa ei näytä yhtään sen ihmeellisemmältä kuin tavallinen pannarikaan, mutta tämä oli sata kertaa parempaa. Ihan oikea reseptikin varmaan jostain löytyisi, mutta itse luotin hataraan muistikuvaan ja intuitioon:
-ehkä kolmisen desiä riisipuuroa
-puoli litraa maitoa
-pari kananmunaa (ystäväni Ansun kanssa joskus pohdittu, että eihän liialla kananmunalla voi mitään pilata?)
-sokeria
-kardemummaa

Kaikki ainekset siis sekaisin ja uuniin noin puoleksi tunniksi 225 asteeseen. Maku muistuttaa normi pannarin ja pullan yhdistelmää.

Aikuisempaan makuun oli pakko testata myös voitaikinasta leivottuja taskuja, joissa sisällä pipari murennettuna ja sinihomejuustoa. Alkuperäisen reseptin olen joskus nähnyt jossain ja makujen yhdistelmä kuulosti niin houkuttelevalta, että oli pakko testata. Käytin tässä omassa versiossani levittyvää aurajuustoa, joka ei oikeastaan maistu edes aura-juustolle, mutta mielestäni koostumus sopi "taskuun" hyvin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan mieluummin aurajuustomurua kuin levittyvää aurajuustoa.
Tämä kuvahan voisi tietysti olla ihan tavallisista pasteijoista tai taskuista, mutta näissä oikeasti on sisällä piparia ja levittyvää aurajuustoa. Siinä vaiheessa kun tuli mieleen ottaa poikkileikkauskuva, oli "taskut" jo kadonneet parempiin suihin.

Näihin tunnelmiin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti